Yrittäjyyskö henkistä kasvua?

Yritys ja yrittäminen on monelle ammatti ja toimeentulo, tapa tehdä mahdollisimman paljon rahaa. Minulle se on ollut osa omaa henkistä kasvutarinaa. En ole koskaan oikein mahtunut mihinkään muotteihin ja rakenteisiin, ainakaan kovin pitkäksi aikaa. Vapauden kaipuu, luovuus ja halu päättää omista asioista on aina vienyt eteenpäin, etsimään. Rohkeuden puute ja mukavuudenhalu ovat taas ohjanneet sivupoluille, missä sielläkin on ollut omat oppiläksyt tehtävänä. Yrittäjän saappaisiin hyppääminen ei ole onnistunut kertaheitolla, vaan muutama rakko on pitänyt kokeiluista hankkia, ennen kuin on saanut astua omiin jalkoihin sopiviin jalkineisiin. Askeleet oikeaan suuntaan ja polku niiden alle löytyy vasta kun on siihen itse kypsä ja sen eteen joutuu tekemään vähän töitä peiliin kurkistelemalla ja pohtimalla. Huh, helppoa vai?!

Moni kipuilee tälläkin hetkellä, kyseenalaistaa työtään, työpaikan sääntöjä, aikatauluja, ehkä koko elämäänsä. Haluaisimme tehdä asioita toisin, muuttaa elämäämme ihanammaksi ja antoisammaksi, auttaa toisia, tehdä tästä maailmasta valoisamman ja toteuttaa itseämme. Unelmoimme, onneksi näin, koska se on voima, joka magneetin tavoin vie meitä eteenpäin. Yrittäjänä saa paljon vapautta ja mahdollisuuksia toteuttaa melkein mitä vain, jos uskaltaa ja haluaa. Uusia yrittäjiä syntyykin koko ajan huimasti lisää.

 

"Get the inside right. The outside will fall into place." -Eckhart Tolle

Yrittäjäksi alkaminen tai sen harkitseminen täyttää pään suunnitelmilla ja toiveilla. Yrittäjänä varsinkin piensellaisena, sitähän edustaa itse yritystään ja palveluitaan, niinpä se myös herättää ja ravistelee syvään juurtuneita käsityksiä itsestämme, kaivaa ja myllertää sielun sopukoita nostaen pintaan myös syvimpiä pelkojamme. ”Onko musta tähän, osaanko, pärjäänkö? Olenko ihan huono? Mitä jos epäonnistun, mitä jos mulle nauretaan, eikä otetakkaan vakavasti? Mitä jos mua ei kuunnella? Uskallanko yksin?” -jokaisen omat epäilyt ja kysymykset nousevat ajatuksiin pelottelemaan. Kokenutkin yrittäjä huomaa joskus sukeltavansa mielen peikkojen mukana tummiin vesiin.

Tässä onkin se kultajyvä, mahtava mahdollisuus itsetutkiskeluun ja itseensä tutustumiseen, hyväksymiseen ja sen kautta voimaantumiseen. Mielestäni jokaisen pitäisi leikkiä ainakin kerran elämässään yrittäjäksi alkamista ja ennen kaikkea opetella kuuntelemaan itseään ja käsittelemään sisältään tulevaa informaatiota.

 

Istu alas ja kuuntele, kysy miksi? Hae vastausta ja esitä kysymys itsellesi aidosti ja rehellisesti aina uudestaan, kunnes pääset pelon, ongelman tai epäilyn alkujuureen asti, joka voi olla hyvinkin kaukana, aina lapsuudessa saakka. Kulje kysymällä koko matka. Miksi? Miksi en halua tehdä jotain asiaa, miksi joku asia pelottaa? Miksi minusta tuntuu siltä, mikä muisto saa minut kokemaan näin? Miksi joku asia hävettää ja haluaisit piilottaa sen näkymättömiin. Tee kuitenkin päinvastoin, valaise pelon ja häpeän polku aina alkuun asti, näe myötätunnolla ja rakkaudella itsesi ja matkasi, voimaannuta ne ja anna pelon haihtua pois. Hyväksy itsesi ja puutteesi, anna tarvittaessa anteeksi. Näin voi joutua muutaman asian kanssa tekemään ja vähän harjoittelemaan istumista ja kuuntelemista. Myötätunnon ja rakkauden tunteet, varsinkin itseä kohtaan voivat olla todella kadoksissa. Tallella ne ovat, etsi ja kutsu vain, sieltä ne tulevat.

Voimaantuminen ja eheytyminen on tärkeää yrittäjäksi kasvavalle. Edessä kun on varmasti kuoppia ja haasteita, jotka varmasti kohtaa mieluummin vakain mielin, itseään rakastaen ja arvostaen. Epätäydellisyys ja sen hyväksyminen on tämän päivän juttu, superpower, jonka opastamiseen törmää melkein kaikkialla.  

Sitten voikin alkaa miettimään yritystään ja arvoja, joiden mukaan haluaa toimia ja näkyä. Minkälainen yrittäjä halua olla ja minkälaisen yrityksen haluaa tähän maailmaan tuoda, miten toteuttaa yrityksen toimintaa eettisesti, mikä on yrityksen filosofia, etenkin vaikeina aikoina? Näitä asioita pohtii henkinen yrittäjä, joka onkin sitten asia ja tarina ihan erikseen.

Olet yrittäjä tai et, ehkä sisälläsi syttyi pieni kipinä itsetutkiskeluun ja voimaantumiseen. Omasta itsestä huolehtiminen, hemmottelu, joskus toisen ihmisen tekemä hoito, auttaa löytämään kadonneet ja arvokkaat tunteet itseä kohtaan ja voi olla se ensimmäinen pieni askel oikeaan suuntaan.

Tule Shantilan sivuille tutustumaan yritykseeni ja palveluihini, hoitokokonaisuuksiin, joissa saat aidosti kokonaisvaltaista hoitoa kirjaimellisesti päästä varpaisiin, keholle, mielelle ja sielulle.

Tutustu palveluihin tästä >>