Filosofia

Kasva kauniiksi

“Kauneus ei ole kasvoissa, vaan valo sydämessä.”

-Kahlil Gibran

Kauneus

Kauneutta on arvostettu kautta aikojen. Kaikki me haluamme olla kauniita ja pidämme kauniista asioista. Kauneuden ihannointi liittyy alkukantaiseen elossa pysymiseen.

Kauneus, lempeys ja tasapaino on liitetty turvallisuuteen ja jo hyvin varhain lapsena alamme arvostamaan kauniina pitämiämme asioita. Iloisia, rauhallisia kasvoja, tasapainoista, suojaa tuovaa ympäristöä, selkeyttä, raikkautta ja harmoniaa.

Kauneutta voikin löytää ja kokea melkein mistä vain, omasta itsestä, muista, luonnosta, ympäristöstä, esineistä ja kulttuurista.

ihminen on ainutlaatuinen

Elinvoimainen, tasapainoinen ja onnellinen ihminen on kaunis. Energia virtaa esteettä ja nostaa terveen hehkun esiin.

Yhteys luontoon ja omaan voimaan pitää mielen tietoisena ja aistit terävinä. Luovuus pulppuaa kuin itsestään. Elämään suhtautuminen on uteliaan rohkeaa ja iloista, kaikkine käänteineenkin nautinnollista ja tarkoituksellista.

Ymmärrys kaiken yhteenkuuluvuudesta ja samankaltaisuudesta luo rauhaa ja luottamusta omaan itseen, muihin sekä elämään. Ihminen säteilee lempeää voimaa, vakautta ja rakkautta.

Yhteys muihin elollisiin olentoihin, ympäröivään maailmaan, menneeseen ja tulevaan on tasapainossa ja kumpuaa syvältä sydämestä. Kauneus loistaa sisältä ulospäin.

Nykyajan haasteet

Nykyaikana elämä on fyysisesti helppoa. Istumme työpäivät, eikä usein tarvitse poistua edes kotoaan. Joogatunti saapuu videoyhteydellä olkkariin, ruokaa ja kaikkea muutakin saa tilaamalla ovelle. Aisteja käytetään suppeasti. Vaistot ovat lepotilassa ja eloonjäämistaitoja ihmetellään lähinnä ruudulta.

Sisätiloihin kesyyntyminen, teollinen ravinto ja haitalliset aineet, sekä luonnossa liikkumattomuus ovat tehneet meistä melkoisen pehmeitä ja hauraita, fyysisesti kestämättömiä, jopa sairaita. Arastelemme vaihtelevaa säätä, sekä luonnon voimia. Monilla sohva, herkut ja lempisarja vievät voiton yöllisestä metsäseikkailusta eväineen.

Vai milloin viimeksi juoksit paljain jaloin, pulahdit alasti metsälampeen tai yritit kiivetä puuhun?

Tämän päivän vaatimukset ovat kietoneet meidät stressiin. On jatkuva kiire ja riittämättömyyden tunne, työssä sekä vapaalla. Tavoittelemme asioita, joiden kuvittelemme tekevän meidät onnellisiksi ja juoksemme aina paremman perässä.

Haluamme helppoutta ja mukavuutta elämään, hankaluudet ja haasteet vain ärsyttävät. Epävarmat ajat lisäävät pelkoa ja vihaa. Paineen alla, sekä etsiessämme miellyttävyyttä, helposti unohdamme arvomme ja päädymme entistä tummempiin vesiin.

Huonous ja alemmuuden tunne väijyvät varjoissa. Väsyttää ja voimat valuvat pois. Jostain hiipii irrallisuuden ja minnekään kuulumattomuuden tunne, juurettomuus. Sydämessä kaikuu henkinen tyhjyys.

Olemmeko kadottamassa itsemme, kykymme aistia ja löytää sisäinen voimamme?

Miten kasvaa kauniiksi?

Aitous ja rehellisyys koko hoito- ja kasvuprosessissa on kaiken alku. Tärkeintä on oma halu ja päätös muutokseen, oman ymmärryksen herättäminen ja rohkeus päästää irti vanhasta ja antaa tilaa uudelle.

Luonnonmukaisuus ja holistisuus eivät tarkoita ainoastaan ulkopuolelta tulevaa hoitoa, tuotteita tai yhtä osa-aluetta vaan tulee ymmärtää koko holistinen filosofia sen kaikilla tasoilla fyysisellä, psyykkisellä ja henkisellä, sekä kaiken yhteydellä koko ympäröivään maailmankaikkeuteen. Kuin kukan siemen, joka ulkoapäin tulevan lempeän energian herättämänä alkaa hitaan kehittymisen matkan, välillä pudottaen kuivat, vanhat lehtensä, suunnaten kaiken energiansa kohti kasvua ja kukoistusta.

Luontoyhteys ja sen mukana vanhanajan, yksinkertainen maalaisjärki ja -käytännöllisyys ovat katoamassa ja niiden mukana valtava määrä viisautta. Juuret omaan historiaan, sukuun ja kulttuuriin ovat ne voimalinjat, jotka antavat energian aloittaa matkan omaan itseen.

Luonnonlait ovat muuttumattomia, universaaleja, kaikille samanarvoisia lakeja, joihin meillä kaikilla on oikeus ja velvollisuus heti syntymästä lähtien. Harjoitusten, hoitojen ja oppien avulla alkaa siemen itämään ja polku vähitellen muodostumaan oman alkuvoiman, syntymätiedon lähteelle ja löydät tilan, jossa on kaikki. Alkaa kasvu kauniiksi.

Kunnioitamme perinteitä

Kunnioitamme ja vaalimme perinteitä. Menneet sukupolvet ovat olleet syvässä yhteydessä luontoon, maahan ja sen eläimiin ammentaen ajatonta viisautta oman elämänsä tueksi.

Omavaraisuus ja perinnetaidot ovat äärettömän tärkeitä taitoja myös nykypäivänä. Ne voimaannuttavat, luovat yhteyttä ja antavat vapautta valita ja olla riippumaton.

Maailman nopea muuttuminen, teknologistuminen aiheuttaa omat haasteensa ihmisen elämälle, mutta myös tarjoaa erilaisia työkaluja hyvinvoinnin ja tasapainon edistämiseksi erilaisten energiahoitojen- ja välineiden muodossa.

Hyvän, puhtaan teknologian yhdistäminen holistisuuteen avaa ihan uusia mahdollisuuksia.